Scoil: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Pádraig Mag Shamhráin

Ar an leathanach seo

1. An chéad rud a dhéantar fághthar slata coilleadh agus gusáin (dosáin) le h-aghaidh na bpotaí. Annsin baintear na craobhacha de na slata agus déantar na potaí.
    Nuair a bhíos na potaí réidh fághthar scór feagha de rópa láidir agus cuirtear corca ar 'ach aon dá fheadh. Annsin ceangluightear an 'sreang' ar bhéal an phota agus trí sreangán taobh istigh le h-aghaidh na mbaoití. Cuirtear píosa de iasc ar na sreangáin le h-aghaidh an gliomach a mhealladh isteach sa bpota. Annsin téigthear amach le currach agus caiththear na potaí san áit is mó a bhfuil gliomach. Tárrnighthear iad dhá uair sa lá.
    M. Ó Conghaile, Ceathrú na gCloch, a scríobh
        1. breith ar ainmhithe