School: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Pádraig Mag Shamhráin

1. (continued from previous page)
    chonnaic siad an préachán mór dubh. Léim sé aníos agus thoisigh sé ag troid leis na fir. Níorbh fhada go dtainic an ceann eile aníos agus bhí troid mhór aca.
    Bhí na préacháin ag fagháil an bhuaidh ar na fir agus b'éigin dóibh imtheacht. Lean na préacháin iad ach bhí na fir sa teachd i dtosach orra.
    Ní raibh siad i bhfad istigh nuair a thainic na préacháin go dtí an doras. Bhain siad an laiste agus isteach leo.
    Rith na fir go dtí an seomra agus chuir siad an glas air. Chuaidh na préacháin amach ar an doras agus thart leo ar an teach go dtainic siad go dtí fuinneog an tseomra a raibh na fir istigh ann. Bhris siad an fuinneog agus isteach leo agus mharbhuigh siad na fir. Nuair
    Máire Nic Oireachtaigh
    Ceathrú na gCloch, Co. Mhaigh Eo