Scoil: Ceathrú Thaidhg (uimhir rolla 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Múinteoirí:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

Ar an leathanach seo

1. Chuaidh beirt bhan soir go Beal Deirg le h-aghaidh tuirne. Annsin nuair a bhi siad ag teacht abhale bhi se ag eirighe mall ortha . Chonnaic siad solus solus i ngar doibh agus tharraing siad air. Nuair a chuaidh siad isteach bhi fear istigh ann agus se an t-ainm bhi air an Gadaidhe Dubh O Dubhain. Bhi pota fatai a bhruith agus nuair a bhi siad bruidhhe aige chuir se sios pota feola . Annsin nuair a bhi an fheoil bruidhte thug se suipear do na mna . Bean chaol agus bean reamhar bhi ionnta . Nuair a bhi siad ag ithe d'aithnigh bean aca gur feoil duine a bhi bruidhte aige . Nuair a shil siad dul abhaile choinnigh an gadaidhe dubh an bean reamhar agus d'imthigh an bean caol abhaile
    Maighréad Ní Chonghaile
    Ceathrú na gCloch, Co. Mhaigh Eo