Scoil: Ceathrú Thaidhg (uimhir rolla 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Múinteoirí:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

Ar an leathanach seo

1. Ni chaitheadh na daoine broga fad'o go mbeadh siad scor bhlianta no nios mo. Annsin d'fhaghadh siad peire o'n ngreasuidhe, mar ni cheannochaidis broga siopa an t-am sin, agus bhiodh an peire sin aca 'g ionnuidhe dha bhliain no nios mo, mar ni bhiodh siad gha gcaitheamh chuile la - ni chaithidis sa tsamhradh ar chor ar bith iad.
    Fad'o bhiodh fir agus mna amuigh ag obair laetheannta fuara gan bhrog gan stoca orri ach annsin ag (coimhlint) leis na comharsanna. Laetheannta eile bhiodh siad amuigh ar an bportach, b'fheidir, ag cruinnuighadh no ag sgaradh mona agus gan aon bhrog orra, agus da mbeadh broga fein aca ni chuirfidis orra iad mar b'fhearr leo bheith ina gcuid cosa. Bhiodh cosa mora, laidre, cruaidhe orra agus ni ghortochadh rud ar bith iad mar gheall orra bheith cosnochtaidhthe
    Máire Ní Bhroin