Scoil: Ceathrú Thaidhg (uimhir rolla 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Múinteoirí:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

Ar an leathanach seo

1. Níl mórán gréasuidhe thart annseo mar bhíodh fad'ó. Bhí go leór gréasuidhe annseo fad'ó, agus chomhnuighdís an-ghar d'á chéile. Nuair a bhéadh bróga le deasú nó péire bróga le déanamh ní bhéadh i bhfad le dul agat. Anois níl ach gréasuidhe taobh istigh de chúig mhíle de'n áit seo, ach tá caibléaraí annseo le bróga a dheasú.
    Teastuigheann go leór uirlisí ó gréasuidhe le bróga a dhéanamh - Teastuigheann meanadh, ceap, casúr, táirní, cnáib, agus sgian leis an leathar a ghearradh. Teastuigheann an meanadh leis an bhróg a fhuaghail; Teastuigheann an ceap leis an bhróig a choimeád díreach ó bheith ag corradh, Teastuigheann casúr leis na táirní a bhualadh, agus an cnáib leis an bhróig a fhuagháil.
    Máire Ní Bhroin