Scoil: Ceathrú Thaidhg (uimhir rolla 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Múinteoirí:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

Ar an leathanach seo

1. Cruinnighean siad an bainne i soitheach, agus nuair bhíons go leor cruinn aca téigheann siad ag déanamh maistre.
    Fághann siad an chuinnog agus glanann siad í le uisce te. Annsin cuireann siad an bainne isteach inti agus fághann siad an clúdach agus an lanaishe. Cuireann siad an lanaishe isteach sa mbainne agus an clúdach air sin
    Toisigheann siad ag maistreadh annsin agus nuair a bhíons an maistreadh déanta tógann bean an tighe an t-im de'n bhainne (de'n mhaistreadh) Fághann sí soithtech agus chuireann sí an t-im isteach ann. Nigheann sí le uisce é leis an bainne a bhaint as. Annsin cuireann sí salann air agus déanann sí mioscán de.
    Máire Ní Chonghaile