Scoil: Poll an tSómais (uimhir rolla 16283)

Poll an tSómais, Co. Mhaigh Eo
Proinnsias Mac Gearailt

Ar an leathanach seo

1. Nuair a bhíonns duine ag fághail bháis annseo fosgailtear an dorus iadtha comh maith leis an doras eile, chun spioraid an duine a leigint amach is docha, agus go díreach in éis bháis an duine stoptar an clog.
    Na daoine a chuireann an corp os cionn cláir chaithfidh na daoine ceudna an téadach, agus na rudai eile a bhí ag feistiú na leapan a thabhairt annuas, agus cuirtear na bioráin, agus na tairaghidhe isteach sa chónrainn.
    Tógtar amach an chónra, agus an ceann caol i dtoiseach, agus ceatharar den tsloineadh ceudna a thógas amach í, ma bhíonn a leithéid ar fághail ar chor ar bith.
    Leagtar an chónra ar dhá stól taobh amuigh an dorus, agus craitheann duine uisce coisreactha ar na daoinibh a bhíonn baluighthe thart,