Scoil: Droimslaod (uimhir rolla 9898)

Droim Slaoid, Co. Mhaigh Eo
Maire, Bean Mhic Suibhne

1. Baisteadh
    Ní baistear na páiste do aon naomh specialta ins an ait seo. Acht má rugadh leanbh ar lá féile nó roimh féile cuirtear an tainm sin orrta.
    e.g. Pádhraic, Micheál, Seán, Tomás, Martan, Máire, Bríghid
    Tugtar ainm an tathair mhór ar an gcead mac agus ainm an athar an dara mac agus annsin na gaolta is goire.

Seo e an chaoi a comhairtear gaol.
    Teastuightear dul go dtí an dearbhrathar nó an deirbhshiúir Comhairtear annsin dearbhráthair agus mac agus dearbhráthair mac. Sin beirt ar gach taobh sin colceathair. Triúir ar taobh amháin agus beirt ar an taobh eile sin col-cúigear.
    Nuair a bhíonns triúir ar gach taobh sin colseisear. Agus nuair a bhíonns ceathair ar taobh agus triúir ar an taobh eile sin col-seisear.
      1. daoine
    Proinnsias Mac Manamon