School: Droimslaod (roll number 9898)

Droim Slaoid, Co. Mhaigh Eo
Maire, Bean Mhic Suibhne

1. (continued from previous page)
    Dia Domhnaigh ní ar briathra Dé a bhínn ag cuimniú acht ag sgigeadh agus ag magadh gac aoinneach agus Corp Criostá ós mo coinne.
    Bfearr liom dhá chead eile annseo agus m'aghaidh ar shíon agus ar Fheartainn ná aon moiméad amháin in Ifreann na nimh-aitreacha.
  2. Sgéal
    Bhí rí in Éirinn fad o shoin. Bhí cailín doigheamhail d'ingean aige agus bhí righthe agus prionnsai na háite 'gá iarraidh agus ní raibh sí 'gá phósadh agus ní raibh fhios ag a h-athair cén sgéal dí. Chuaidh se go sean dall glic a bhí aige agus d'fiafruigh se dhó cé'n t-adhbhar nac bpósfadh sí iad. Dubhairt an sean dall glic leis go raibh seans go raibh sí in grádh le fear eicint. Acht bhéirfidh mé liom í ar bord na fairrge amárach agus leigfidh mé orm féin go dtuitfidh mé mo chodladh. Déanfidh sí rann annsin agus beidh fhios agam ciacu ar fairrge nó ar talamh atá sé.
    Bhí mait go leor agus ní raibh go holc. Nuair a thainic mór soillse lá ar na bhárach d’imthigh an seanfear glic agus ag bainrioghan óg leis ag siubhal
    Mícheál O Giontaigh
    Dumha Fhearaíl, Co. Mhaigh Eo