Scoil: Carra

An Cairthe, Co. Mhaigh Eo
P. Ó Tonra

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fadó agus bhí sé ina chomhnuidhe i gCeathrú na gCloch agus Páid an t-ainm a bhí air. Bhí go leór airgid aige agus dubhairt na daoine gur chuir sé pota óir i bhfolach ins an dtalamh. Nuair a bhí sé ag fágháil bháis chuir sé fios ar an sagart.
    Nuair a thainig an sagart dubhairt sé go raibh an fear ag fághail bháis. Nuair a chuala an fear é sin dubhairt sé leis an sagart go raibh pota oir i bfolach ins an bpáirc. Ní raibh acht aon doras amháin insan dteach. An áit a bhí an pota óir i bhfolach ins an bpáirc. Bhí an fear indon a theaspáint amach agus é ina luighe ins an leabhuidh. Thug sé an......

(ó Pádhraic Ó Lochláinn (60)
    Cluinse