Scoil: Muine Chonnalláin B.

Muine Chonalláin, Co. Mhaigh Eo
Seán Ó Lochnáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    raibh a clann imthighthe. Chuaidh sí amach ar lorg a clainn, agus thug sí siosúr, agus snáth, agus snáthad leí. Tar éis tamaill tháinig sí go dtí an áit a raibh an sionnach in a chodhladh ar thaobh an bhóthair. Ghearr sí an sionnach leis an siosúr agus thóg sí na gabhair óga amach as. Chuir sí clocha isteach agus snáth sí suas arís é. Chuaidh siad abhaile annsin agus do chomhnuidhe siad go sona, sásta le chéile an fhad a mhair siad. Nuair a dhúisigh an sionnach bhí tart an-mhór air. Chuaidh sé go dtí an sruthán a bhí in-aice na h-áite. Nuair a chrom sé síos le deoch a fhághail, bhí na clocha ró-throm dhó agus sguab siad isteach san abhann é agus báitheadh é.
    AT0333: The Glutton (Red Riding Hood)
    James Ruane