Scoil: Naomh Eoin, Béal Easa (uimhir rolla 14176)

Ceathrú na Líne, Co. Mhaigh Eo
Oide sa chlochar

lá in a dhiaidh sin.
    An lá sin chuaidh sé go dti loch ar lorg an óir agus do dhein sé iarracht ar an bairrille do thabhairt amach as an loch. Bhí sé an-throm agus bhí sé ceangailte idir na clocha a bhí san loch agus mar sin bhí an fear ag obair ar feadh i bhfad. Bhí greim maith ag an bhfear ar an mbairrille nuair tháinigh an eascú arais. Dubhairt sé leis an bfear go bhfuigheadh Sean Breathnach bás leis an airgead.
    Nuair chuala an fear sin do rith sé abhaile agus do thuit an bairrille óir isteach san loch. Deirtear go bhfuil sé san loch fós acht níor chuaidh na daoine ar lorg an óir ó shin amach. Tá an teach mór le feicheál fós, acht tá na daoine go léir i Sasana.