Scoil: Naomh Eoin, Béal Easa (uimhir rolla 14176)

Ceathrú na Líne, Co. Mhaigh Eo
Oide sa chlochar

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    fear an toighe suas agus dubhairt sé leis an fear a díol an t-aol leis. "Anois nach bhfuil tú múinte. Sin cat ata itthe agat. "Ba dhobair nar caith sé a croidhe amach agus as go brath leis abhaile.
  2. Bhí beirt fhear in a gcomnuidhe í nGuirtéan a Much cupla mile slighe o Beal Athá Feada agus bhí trioblóidh eatorra mar geall ar caoirig a bhí acha. Bhí peire stocaí ag teasdail ó duine aca agus ba mhait leis an chaora a díol acht níor mhait leis an bféar eile sin.
    Oidhche amhain tháinig stoirm mór agus fuair an caora bás. An lá in a diaid sin bhí daoine ag dul an
    Nóra Ní Tomáis
    Na Sraithíní, Co. Mhaigh Eo