Scoil: Naomh Eoin, Béal Easa (uimhir rolla 14176)

Ceathrú na Líne, Co. Mhaigh Eo
Oide sa chlochar

Ar an leathanach seo

1. Bhí sean fhear in a comhnuidhe i gClasach lámh le Beal Easa darbh ainm Daibidh Ua Cléirigh. Lá amháin dubhairt se leis féin go racadh sé go Neifinn le bairrle aoil a fhághail. Ní raibh aon trucallaibh na carr ann an uair sin.
    Nuair a sroich sé Neifinn ní raibh leis acht cliabh in a dhiaidh an aoil. Cuaidh sé go dtí an teach ins raibh an t-aol ar díol. Dubhairt an maighistir leis dul isteach le cupán tae a fhághail agus go lionfadh seisean an t-aol. Cuaidh an fear isteach agus fuair sé an tae. Nuair a bhí an fear ag liónadh an aoil chuir sé alán cloch in sean cleibh agus chuir
    Áine Nich Aodha
    Béal Easa, Co. Mhaigh Eo