Scoil: Páirc na Cille (uimhir rolla 13700)

An Bóthar Salach, Co. Mhaigh Eo
P. Ó Tóláin

Ar an leathanach seo

1. Thart annseo níl ach cúpla lios. Tá ceann acu an ghiorra do mo theach. Tá sé lán lé crainnte agus carnán mór. Falla mór cloch atá thart air. Ní threabhann aoinne an pháirc sin mar bíonn eagla ortha roimh na sidheóga.
    Deirtear go mbíonn teinte agus soillse lé feiscint ionnta san oidhche. Bíonn ceól agus cloisint san oidhche. I bpáirc in aice mo thigh freisin tá poll mhór ag dul isteach fé charraig gur féidir lé aon duine dul isteach ann. Ar an díon dhé tá leaca móra. Deirtear go bhfuil sé ag dul amach i gCillasar agus go bhfuil a lán sheómraí taobh istigh ann. Tá tobar in aice an liosa agus ní féidir lé aoinne a lámha nó a chosa a nighe ann nó cluinfheadh sé na sidheóga in a aice.
    Tá crann san lios in a bhfeicfheadh na sean daoine sidheóg nó sean fhear gach oidhche agus ní féidir lé aoinne an chrann do gearradh. Thiocfadh a lán soillsí
    Áine Ní Ruadháin
    Mícheál Nioláin