Scoil: Ceathrú Gabhann

Ceathrú an Ghabhann, Co. Mhaigh Eo
Brian Mac Dhuarcáin

Ar an leathanach seo

1. Timcheall leath chéad blíadham ó shom. Bhí fear darb amm Tomás Mac an déisígh mha chómhmuídhe gCeathríu Gallda. Do phós sé cailín deas, agus gceann seacht míosa chailleadh í. Bhí croídhe an fhir bhoict briste beagnach ló teann bhróm. Bhí tóramh mór agus socraid bhreagh ann an lá nár cuireadh.
    Aon óidhche amhám taréis a bháis agus é ma chodhladh chúala sé buille ar an doras.
    D'eirígh sé as a leabaídh agus chúaidh sé go dtí an doras d'fhéachamt sé bhí ann. Do thuit sé ma cnapa beagnach lé scannradh núair a chonnaidh sé a bhean agus í ag chaomheadh an bhean a bhí marbh lé dhá Mhí. Mór chuir sé aon cheist uithí agus d'inthígh sí. An céad oidche eile thannig sí arans arís.
    An babhta seo cheap a
    Liam Ó hAmhlaigh