Scoil: Ceathrú Gabhann

Ceathrú an Ghabhann, Co. Mhaigh Eo
Brian Mac Dhuarcáin

Ar an leathanach seo

1. Timcheall fiche bliadhain ó shoin bhí fear ina cómhnuidhe in Garrahill d'arbh ainm Seán Mc Gabhann. Ruaigeadh as a theach e timcheall fiche bliadhain ó shoin agus bhí air dul go dtí an portach le bothán a dhéanamh dhó féin leis an oidhche do chur thart. Nuair a bhí an bóthán déanta aige chuaidh sé isteach le na shioth do leigint.
    Annsin do chuaidh sé amach ar a chuairt chomh fada le Garrahill agus d'fhan sé annsin go dtí timcheall a deich a chlog ins an oidhche agus chuaidh se abaile annsin. Nuair a shroic sé an teach d'oscail sé an doras agus do shiubhal sé isteach.
    Nuair a bhí sé cúpla móiméid ins an teach chuala sé fear ag
    Pádraig Ó Lionáird