Scoil: Ceathrú Gabhann

Ceathrú an Ghabhann, Co. Mhaigh Eo
Brian Mac Dhuarcáin

Ar an leathanach seo

1. Aon úair amhain bhí fear agus a bhean ma gcomhnuídhe lé chéile igCeathrú Gallda. Aon lá amhain do chuaidh a bhean go dtí an tobar igcoinne canna uisge.
    Núair a bhí sí ag teacht abhaile do thuit sí i laige i lár na páirce. Núair do chonnaic a fear nach raibh sí ag teacht. Do chuaidh se go dtí an tobar lé féachaint ca raibh sí.
    Nuair do tháinig se chomh fada leis an tobar do chonnaic sé a bhean sínte annsin ilár na páirce do chuir sé ar a dhruim á agus do thug se abhaile í. Do chúaidh sí go dtí an leabaídhe annsin.
    Bhí sí annsin ar feadh trí míosa. Aon oidhche amhain deirígh sí go han tinn. Do chúaidh an fear igcoinne an tsagairt. Sul ar inthíg sé d'fhág se bhean
    Liam Mac Amhlaigh
    An Cheathrú Ghallda, Co. Mhaigh Eo