Scoil: Ceathrú Gabhann

Ceathrú an Ghabhann, Co. Mhaigh Eo
Brian Mac Dhuarcáin

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ina chomhnuidhe imBoth-thola fad ó shoin agus bhí feirm mhór aige. Lá amhain chuaidh se amach chun na beithifhigh a fheiceál. Connaic se ceann de na bach marbh. Chuaidh se abhaile igconnigh fear eile agus spád chun an bhó do chur.
    Nuair achuaidh se amach arís bhí an bhó imthighe agus rud eile ina n-áit. Chuaidh se go dún mhór do bhí timcheall céad slat ó'n áit sin agus chonnaic se poll mór agus chuala se alán daoine ag caint.
    Gach maidin go moch bhí alan beithidheach le feicéal thart timcheall an dhúin sin.
    Maidin amhain timcheall seacht mbhlian ina dhiaidh chonnaic sé alan beithidheach ins pháir fein. Chuaidh sé amach agus d;fhan na beithifhigh annsin