Scoil: Log Buidhe (uimhir rolla 15539)

An Log Buí, Co. Mhaigh Eo
Seán de Crúis

Ar an leathanach seo

1. Aréir d'innis mo athair dhom fá na hainmhidhthe do bhíodh ar a bhfeilm nuair bhí sé in a bhuachaill óg. Bhíodh dhá bhó aige agus glaofhach sé "Polly" ar cheann aca mar ba í an bhó abh fearr í.
    Nuair thagaidís isteach sa trathnóna cheangluighidís iad ionnus nach mbeadh rúile-búile agus rí-rá sa mbúile.
    Dubhairt mo athair liom go raibh beirt fhear in a gcómhnuidhe ingar dó agus ba iomdha droch-bheart d'féachadar imirt ar a chéile.
    Bhí feilm mhór ag ceann aca agus bhí beithidhigh ag féaracht air, agus ní raibh ag an bhfear eile acht cupla acra talmhan agus ní raibh mórán airgead lé spáráil aige.
    Tháinig éad ar an bhfear bocht nuair thug sé fa deara go raibh a chómhursa ag dul ar aghaidh go breágh, agus é féin ag tarraint an deamhaill lé na ruball.
    Bhí an fear bocht atá i gceist i
    Sorcha Ní Chuinn