School: Log Buidhe (roll number 15539)

An Log Buí, Co. Mhaigh Eo
Seán de Crúis

1. Bhí daoine cáileamhala i mbaile sa gainn fadó agus cuala mé sgéal faoí ceann acha.
    Fear mór láidir a bhí ann bhí sé indhon rith chómh tapaidh le girrfhiadh agus do léimfeadh sé balla no claidhe deich troighthe ináirde agus ní raibh duine ar bith eile san mbaile. é a dheanamh.
    Chonnaic mo shean-athair é ag caithe [?] cloich mór agus cuir sé cead' troighte uaidh agus dubhairt se go bféaradh sé cúigh punt do ghear ar bith a gcaithfeadh an cloc céad troigh. Thosugh na fir ag caitheadh acht de theip orra.
    Do nachfad sé imarchuigheacht an capall ar bith san mbaile. Chonnaic sé capall ó agus bhí crosta chuaidh an fhear imarcuigheacht air thosuigh sí ag léimnidh agus leagadh é agus briseadh a lamh
    Mártan Machuidhir