Scoil: Log Buidhe (uimhir rolla 15539)

An Log Buí, Co. Mhaigh Eo
Seán de Crúis

Ar an leathanach seo

1. Is bocth an saoghal a bhíos ag lucht siubhail ag dul ó theach go teach ag iarraidh déirce san ngeimhreadh, acht san samhradh ní bhíonn an saoghal chomh cruaidh ortha mar is folláin é a beith a dul thart ins n laithanna breágha fada .faoi an aer glan.
    Níl ait san tír nach bhfuil tinncéiri lé feiceáil am áirithe de'n bhliadhain , agus bíonn fáilte ag na daoine rómpa.
    Nuair thagann bean tinnceara isteach bíonn sí ag íarraidh gach rud a fheiceas sí san teach. Tugann bean a'tighe bean a'tighe biadh dí tugann sí gráinín té is suicra de agus rudaí mar sin.
    Bíonn na fir ag díol is ag ceannacht capall agus asal.
    Bíonn cóistí aca a dul thart agus capall dhá dtairingt. Codhluighenn siad agus itheann siad ins na cóiste sin . Bíonn simleár agus gráta chu tineach ins na gcóiste lé na mbéile a d'ullmhughadh
      1. daoine de réir aicme
    Seosaimhín Ní Fhlaitle