Scoil: Rusgaigh (2) (uimhir rolla 10949)

Rúscaigh, Co. Mhaigh Eo
Eibhlín Ní Chorraidhe

1. 1. Ní ceart luaithreach a chur amach as an teach Lá Bealtaine.
    2. Má níonn duine a aghaidh leis an drúcht maidin Bhealtaine, deirtear nach mbeidh loscadh gréine (sunburn) ag gabháil de an samhradh sin.
    3. Má bhíonn an chuach agus na fainleoga sa tír seo Lá Bealtaine d’aon bhliain ar bith is comhartha é go mbeidh barraí maithe ann an bhliain sin.
    4. Deirtear nach ceart blátha na sceiche gile a thabhairt isteach sa teach, go dtugann siad an mí-ádh isteach leo.
    5. Síol ar bith nach bhfuil sa gcré, nó sa talamh, Lá Bealtaine, tugtar ‘síol cuaiche’ air agus deirtear nach n-éireoidh sé aibí ar chor ar bith.