Scoil: Rusgaigh (2) (uimhir rolla 10949)

Rúscaigh, Co. Mhaigh Eo
Eibhlín Ní Chorraidhe

Ar an leathanach seo

1. 1. Nuair a bhíonn cailín ag dul chun a pósta is ceart caor thine mharbh agus pinse salainn a cheangal i gcúinne dá gúna.
    2. Ag dul chun a pósta di ba chóir do chailín ‘rud éigin sean, rud éigin nua, rud éigin ar iasacht agus rud éigin gorm’ a chaitheamh (‘Something old, something, something borrowed and something blue’).
    3, Is ceart bean phósta a bheith i bhfochair chailín ar dul chun a pósta di.
    4. Ní théann cailín sa gcarr leis an bhfear ag dul chun an tséipéil ach tagann sí sa gcarr leis tar éis an phósta.
    5. Tar éis an phósta téann an cailín go dtí teach a céile agus ní ceart di dul ar ais abhaile ar cuairt go ceann míosa. ‘Cuairt na míosa’ a thugtar ar an gcéad chuairt a thugann sí ar theach