Scoil: Cill Mheadoin (C.)

Cill Mheáin, Co. Mhaigh Eo
Maighréad, Bean Uí Ghliosáin

Ar an leathanach seo

1. Fadó bhí trí dearbhathar ann agus amadán a bhí ionnta. An t-am sin bhí cion mór ag na daoine cun an mbhéarla do d'foluighum. Do ceap an tirúr go mbead síad i póca Día múna a mbéid bearla acu. Dubhairt an sean ceann go rachaidh sé ar sgoil lá ar na bhárach. Déirigh sé go moch maidin amhárach ag chúaidh sé ar sgoil.
    San tráthnóna núair a tháinig sé abháile on sgoil, agus athas a croide ar. D'Foluighi dhá fhoca béarla agus seo iad "We Three" arsan dearbhrathair ba sine. Ceárd é sin arsa siad san, níl fhios agam ar da fear an béarla, bí a dotainn béarla ag an fear sin agus d'éirig sé as an sgoil.
    An dara lá chuaidh an
    AT1697: “We Three; For Money.”