School: Cill Mheadoin (C.)

Cill Mheáin, Co. Mhaigh Eo
Maighréad, Bean Uí Ghliosáin

sé é ar da phúnt dé.
    Cheannaigh an tailiúir an méid éadach a dhéanadh trí cuthlaigh agus bhí an trí cinn déanta ar maidin.
    Bhí an trí cinn díolta i cúpla lá. Ceannuig sé an méad éadach a dhéanadh sé cuin agus bhí síad déanta ar maidin.
    Díol se iad. Dubhairt se go Fhanadh sé ina shuidhe ar feadh na hoidhche agus an méid éadach a déanadh cutlaith amháin ar an mbord.
    Chuaidh se i bhfolach taobh thíar d'on doras agus a bhean leis. Tháinig sgata síóga isteach, agus rinne síad é.Ceannuigh sé sé slatta éadaigh agus gearr sé iad chun cuthlaich beaga a dhéanamh. Rinne na síóga iad agus tugadar leó iad ar
    Eibhlín Ní Chadhain
    An Tulaigh Dhubh, Co. Mhaigh Eo