Scoil: Gort an tSiúrdáin (uimhir rolla 14534)

Gort Mhic Shiurdáin, Co. Mhaigh Eo
Seán Ó Módhráin

Ar an leathanach seo

1. Bhí beirt gasúr ann fadó. Fuair ceann acú go leor cnaipe lá amháin agus chuaidh siad istigh á roilig a bhí ar taobh an bóthair chun iad a roinnt ar a chéile. Thosuigh siad ag roinnt na cnapa mar seo ceann domsa agus ceann duitse agus mar sin. Bhí fear ag dul thart agus nuair chuala sé an glór thuig sé gur taibhse a bhí ann.
    Thosuigh sé ag rith agus níor stad ség ur cas fear eile leis. Chuaidh siad arais go dtí an roilig agus chuala siad an glór. Ar feadh tamaill stad sé mar chonnaic na gasúr an beirt fhir taobh amuigh agus dubhairt ceann acú "Féach ar an beirt fhear atá taobh amuigh." Shíl an beirt gur iad féin a raibh ag teastál agus thosuigh siad ag rith nuair a stad siad
    Pádhraic Ó Murchadha
    Cill Mheáin, Co. Mhaigh Eo