Scoil: Baile na nGarraidhthe (uimhir rolla 13618)

Baile Mhic Fhearaígh, Co. Mhaigh Eo
T. Ó Tuairisc

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear a teacht abhaile ó aonach Roscamáin oidhche dorcha amháin. Ní raibh sé i bhfad ag siubhal nuair a bhí fhois aige go raibh sé a dul amugha.
    Chuaidh sé ar aghaidh gur tháinic sé go dtí teach bheag a bhí suidthe ar bhárr cnoc. Rachaidh mé isteach go dtí an teach seo a deir sé dhó féin agus iarraidh mé lóistín ar feadh na hoidhche seo.
    Nuair a shrois sé an teach bhuail sé ar an doras go h-ard. Thainig sean-fhear go dtí an doras agus d'fiafruigh sé dhó céard a bhí a teastáil uaidh. An dtabharfaidh tú lóistín dhom le haghaidh na h-oidhche seo, a duine uasal
    Bríghid Ní Connríogh
    Coill Mhaoldomhnaigh, Co. Mhaigh Eo