Scoil: Baile na nGarraidhthe (uimhir rolla 13618)

Baile Mhic Fhearaígh, Co. Mhaigh Eo
T. Ó Tuairisc

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    dún rún creideamh an ón domhan naoi grádh theanntha aithe ní áll, aithnigidh bholbh lá, fionn bhúidhe, adharc ón corpa, corpa ón sean agus curtha béal. Ní fhacas caoi ó bheo ná bheirthe ní I ghálluidheacht ó fealltach claoidhe mar mhórc don rí rioghachtach. Airist dún na bóisteach, bóbunntach, bó clainne, bó fionn – mhná mar (aos) arás mo dhiuch. Cé déarfadh mo mharannsa gcuireann sé in úl an – bhás non ós níor bhúaileach dó. Cé déarfhadh mo mharann – sa I gcocagh ná gcarraig. Slán mársa nach hoca theas faoi na chodladh sguis gidheach agus d’fágadh feoil faoi iarraidh. Luightear lé na sgoiláire ó ar có na feilte faoi, ó arca domhain go fealltach cuinnmhar claoidh. Marann Pádhraic i nGaedhilg agus molainn do fear ab Éireann é a bheith aige. Muna mbeadh aige ach
        1. naoimh
    Caitlín Ní Cheallaigh