Scoil: Naomh Seosamh, Shrule

Sruthair, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Ó Reachtaire

Naomh Seosamh, Shrule | Bailiúchán na Scol

(ar lean ón leathanach roimhe)

he atá agam annseo?" ar seisean. "An tú Seán mac an [?]ógh?" "Seadh" ar seisean."Céard atá uait anois?" "Thainig mé do ingean a phósadh". Níl aon fear i gConnamara gheobhaidh í níos túisge má bhíomar ag troid indé sin. Rinneadh an pósadh ansin agus mhair siad go sásta i gConnamara agus níl fios agam ceard a tharla dóibh
Innis Mairtín Ó Ceóinín, Cathair-Mór, Cathair Lioscáinne, an scéal dom.
Pól Ó Buadhachain.

Béaloideas 3. 5 . '38

Once two brothers went to England looking for work. the were lodging,

Moran na Scuab 3 . 5 . '38

Moran was a man who lived in Shrule. He had two sons, Pat and Mike. He was a brush-maker and he used to go to Dalgan pulling heath with his sons. He had an uncle in Headford a goldsmith who used to visit him once a week. One Friday as Moran and his sons were pulling heath they found a beautiful feather under a tree. They brought it home and showed it to their uncle. When he saw it he said if they got the bird which lost the feather Moran would

Paul Bohan
John Bohan