Scoil: Koilmore (uimhir rolla 14115)

An Choill Mhór, Co. Mhaigh Eo
Séamus Ó Murchadha

Ar an leathanach seo

1. Oidhche amháin bhí fear ag dul go dtí a ghort i g-cóir smaichtín céachta agus chonnaic sé fir capaill ag marcuigh ar caiplibh . Dubhart an fear an cainnt seo 'Ba mhian liom capall a bheith agam" agus thuirling de chapall ca duine aca. Bhuail an fear marcuigh a shlac ar an gcéach agus d' athruigh an céadht inteach i g-capall.
    Dubhairt an fear chapel gan cainnt a dheunamh agus rinne sé amhlaidh .Chuaidh an fear ar an g-capall leobhtha . Tháinig síad suas go h- abhainn agus do leim an capall thar an abhann "Deanta go maith" an dubhairt an fear , agus thuit sé isteach san abhainn.
    Martin Cleary