Scoil: Koilmore (uimhir rolla 14115)

An Choill Mhór, Co. Mhaigh Eo
Séamus Ó Murchadha

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear anon fadó agus bhí sé ag deunamh long . Tháinig sé go píosa adhmaid . agus bhí cuileóg ann, agus dubhairt sí . 'An g-cuirfhidh mé an píosa seo isteach". Cheap sé go ceann móiméad annsin dubhairt sé.' Ní dheunfaidh sé aon dochair agus cuirfidh mé isteach é"
    Do chuir sé an piosa isteach, agus thóisigh an cuileóg ag ith an planc agus do chuir sé poll in san b-plánc.
    Nuair a bhí an long ar an b-fairrge, tháinig storm agus tháinig uisge isteach in san luing . Bhí daoine ann, agus chuaidh siad síos in san b-fairrge, agus báthadh iad go léir.
    1. am
    Brígidh Ní Chléirigh