Scoil: Muirnín (uimhir rolla 3968)

Muirnín, Co. Mhaigh Eo
Bríd, Bean Uí Mháille

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann uair amháin agus ní raibh fhios aige cé'n rud ba cheart dó a rádh. Chuaidh sé amach ag pubhal lá. Chonnaic sé fear ag déanamh puill mhór le a lán asal marbh a chur ann. Dubhairt sé leis an bhfear seo, "Béidh nios mó ná sin le dhéanamh agat mar tá se le cioth sean-ban a déanamh.
    Dubhairt an fear eile leis "tuige nár dhubhairt tú an rud ceart" abair "nach deagaidís suas go deo".
    "Ceart go leor arsan fear". Cguaidh sé turas eile agus chonnaic sé fear ag cur síl. dubhairt sé leis an bhfear seo "tá súil agam nach dtagaidís sias go deo." Bhí fearg ar an bhfear agus dubhairt sé leis abair "an méid atá síos an bliain seo go mbéid dha oiread sin síos an bhliain seo chugainn."
    "Ceart go leor" ar seisean. Chuaidh sé agus chás othraid air agus ar seisean leis an bhfear ar leis an chónra an méid atá síos an bliana seo go mbéidh dhá oiread sin síos an bliain seo tigainn hug na daoine bualadh do agus bhí air dul go dtí an óispidéal.
    AT1696: “What Should I have Said (Done)?”
    Pádraig Ó Ceallaigh