Scoil: Muirnín (uimhir rolla 3968)

Muirnín, Co. Mhaigh Eo
Bríd, Bean Uí Mháille

1. I
    Bhí fear an fadó agus ní raibh sé í traen ariamh. La amháin fuair sé leath choróin agus chuaidh sé go dtí an stáisiún le ticéad fillte a fhághail go dtí an Baile Ba ghaoire dhó. Chuaidh sé isteach and níorbh; fada gur thosuigh an trean ag gluaiseacht. Bhí Sagart ins an traen leis an bfhear. Bhí an fear ag féacaint amach an fhuinneóg. "Ó féach" ar seisean "na pairceanna na crainn agus na claidhthe iad go léir ag rith." "Bhfuil is agat" arsa an sagart "an áit a bhfuil tú ag dull ann. "Níl fhios agam" ars an bfhear" "Fé talamh na h-éireann." "Tá tú ag dul go h-Ifreann" arsa sagart. 'Ó' ars an bhfear tá mé ar mhuin na muice mar tá ticéad fillte agam.
    Seán Ó Cathmhaoil
    An Más Láir, Co. Mhaigh Eo