School: Muirnín (roll number 3968)

Muirnín, Co. Mhaigh Eo
Bríd, Bean Uí Mháille

1. Uair amháin bhí m'athair (Padraigh Ó Ceallaigh Múirín Co, Mhuigheó) ag treabhad. Tháinig an céacht in agaidh sean meadhchana acht níor sead na capaill agus briseadh ar fad iad, agus n iorbh fhéidir leis iad a chur le cheile. Dubhairt sé gur cheap sé go raibheadar annsin le cúpla céad bliain.
    Pádraig Ó Ceallaigh
  2. Oidhche amhain bhí fear darb' ainm (Séamus Ó h-Éilighe) ag dul go Béal Átha na Muice.
    Chonnaic sé dhá lampa san spéir agus daoine thart timcheall ortha. Bhí na daoine a bhí thart timcheall na lampa ag caoineadh uair amhain, agus uair eile bhí siad ag cantan agus uair eile bhí siad cosamhail le tearcaibh. Lean an Radharc gur tháinig sé chómh fada le sean