Scoil: Baile an Daingin (C.) (uimhir rolla 4828)

Baile an Daighin, Co. Mhaigh Eo
Máire de Staic

Ar an leathanach seo

1. Bhí duine uasal ag teacht chuig tígh lé dinnéar a chaitheamh lá agus ní raibh an dinnéar ollamh. "Tabharfhad cúig puint d'éinne a chuirfeadh moill leath h-uaire air" arsa fear an tíghe. "Tabhair dhomsa an cúig puint agus cuirfead-sa moill leath h-uaire air" ars'a inghean. Bhí cas ar an mbóthair agus chonnaiceadar ag teacht é.
    Bhúail sí an chómhgar agus do bhúail sí uime. Do labhair sí leis an duine uasal agus a gíománach. "Cá bhfuil bhur dtriall" ar sise."Go dhtí an áit atáin sibh ag dul" ar sise. "Cad 'na thaobh" ar seisean. "Níl annsin acht tígh mór leath follamh" ar sise. Miasa móra leathana ar leath follamh agus sé n chuid is mo dá bhuaibh tarbhaí." Lean sí lei mar sin go dtí go raibh an
    AT0921: The King and the Peasant's Son
    Kathleen Fahey