Scoil: Baile an Daingin (C.) (uimhir rolla 4828)

Baile an Daighin, Co. Mhaigh Eo
Máire de Staic

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sí leithe agus do rinne sí casóg di féin do gheaitirí agus do thóg sí leithe madra, agus do chuir sí cos ar an gcasán agus cos eile lasmuigh de. Nuair a cuaidh sí go dtí an tigh chuir sí cos taobh istigh de'n tairseach, agus cos eile taobh amuigh de. Is mar sin a bhí sí nuair a tháinig seisean. Sileas gur dhubhras leat gan a bheith istigh na amuigh rómham. "Nó nílin leis" ar sise. Tá cos dom taobh istigh de'n táirseach agus cos eile lasmuigh dhí. Shileas gur dubhairt mé leat gan teacht le cuideachtáin. "Ní tháinig leis" ar sise, "thugas madra liom." "Sileas gur dubhairt mé leat gan éadach a bheith ort, ná gan a bheith liomnochta. "Ní nilím leis" ar sise culaith geaitirí atá unam" Sileas gur dubairt me leat gan teacht ar bótar ná ar casán cchun mo thighe "Nó" níor tháinig mé leis ar sise. Bhí cosliom ar an gcasán agus cos eile lasmuigh de. "O is tú m'ingean, ar seisean" tar isteach
    AT0875: The Clever Peasant Girl
    Kathleen Hynes