Scoil: Teach Chaoin (B.) (uimhir rolla 6830)

Teach Chaoin, Co. Mhaigh Eo
Séamus Ó Maoilearca

Araid an Bhraoinín

Airid An Bhraoinín
Airid a chur Muire faoi shuilibh a Mic ar bhruth ar bhraoinín ar chalg ar chaithnín ar dhusta bothair, ná ar ghreamhar móna ar sgealb de chloich, ar sgealb de chrann ar fhionn nó ar at, tarraigh a Colm Chille agus tabhair an anachan leat.
Tar-éis an paidir seo a rádh abairsea tracht [ abair seacht] bpaidir seacht n-Aibhe Máire agus cré in onóir Do Dhia agus do Mhuire agus do righ an Domhnaigh mhiorbhuilte le biseach agus foirthín a thabhairt do’n té a bhfuiltear a deanamh na h-airideacht seo do.
Roimhe nó tar eis an phaidir lion do bhéal le h-uisge. Caith amach an t-uisge as do bhéal agus más dusta ná deanach atá in do shúil chifidh tú é ins an uisge a’ chaithtear amach. Is féidir an airid seo a dheanamh aon lá de’n t-seachtmhain acht deirtear go mbionn sé i bhfad níos éifeachtaighe é a dheanamh Diardaoin roimh luighe na gréine. Geobhann fear déanta na h-airide íocaidheacht éigin cúpla

Séamus Ó Maoilearca