Scoil: Teach Chaoin (B.) (uimhir rolla 6830)

Teach Chaoin, Co. Mhaigh Eo
Séamus Ó Maoilearca

1. Leighiseanna
    Fáirthiní – Uisge cloiche gan iarraidh. Iad a níghe san uisce no smugairle a caitheamh orra gach maidin agus tú in do throsgadh.
    Dóghadh Siongáin – Na focal seo a rádh. – Ball ruadh ar na siongain, ball ruadh orm fein, má dhóigheann tú mé dóighfidh mé tú.
    Dóghadh Neanntóige – Súgh na gcapóg a chur ar an dóghadh.
    Bhruitíneach – Súgh na neanntóg a ól.
  2. Laetheannta Áirithe
    Dia Luain – Ní ceart bearradh an Luain No fearradh an tSathairn. Ní ceart obair ar bith a thosnú Dia Sathairn no “lá na leanbh”. Ni ceart airgead a thabhairt uait Dia Luain, ma fhagann tú briseadh ar ais baineann sé an dochar as.
    Trí lá na Riabhaighe – An chéad, an dara agus an tríomhadh lá de Aibreán. Bíonn na laethe seo go h-olc i gcomhnuidhe beagnach.
    Aoine An Chéasta – Má cuirtear síl no
    Séamus Ó Maoilearca