Scoil: Grianán (uimhir rolla 13178)

An Grianán, Co. Mhaigh Eo
Máiréad Bean Uí Riagáin

Ar an leathanach seo

1. Nuair a thuiteann dhuine isteach i bpoll nó ar an dtalam deireann sé radh beag, "A Dia déan beannacht orm". Nuair a bíonn trioblóid ar dhuine deireann sé, "A Iosa, Mhuire, agus Sheosaim cuidigh liom."
    Nuair a caitheann tú amach uisge saleachtha deireann tú, "Chugat cugat uisce salach agus fág an bealach." Nuair a bíonn duine tinn agus abhrann duine eile leis, "Cén chaoi bhfuil tú" deireann and duine eile "Tá mé go maith buidheachas le Dia." Nuair a cailltear daoine bíonn na daoine eile ag rádh, "Beannacht Dé le n-a anam."
    Nuair a bhíonn an Domhnach ag teacht bíonn na daoine ag radh, "Rachaid mé ag an Aifreann amárach buidheachas le Dia." Nuair a bhíonn daoine 'gá cur ins an uaigh deireann daoine a bhíonn ag féacaint, "Is a Dia narbh ' fhuar é an uaigh sin."
    Bríghidh Ní Rabhlaigh
    An Gort, Co. Mhaigh Eo