Scoil: Caurane (C.) (uimhir rolla 13176)

An Cárán Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Bean Uí Fhaoláin

Ar an leathanach seo

1. Tá baile beag i gceanntar na sgoile seo darb ainm Doirín. Tá sé suidhte ceithre ar an taoibh thiar tuaidh do'n sgoil. Tá páirc annsin ar thaoib Sliab Laragon agus is iomda sean sgéal a bhaineas lei.
    Tá cásán ag dul tríd an bPáirc agus deirtéar gur bhuail na Franncaig an casán sin ag dul go Caisleán a' Bharraigh dóibh san mbliadain 1798.
    Páirc an aonaig a tugtar ar an bPáirc céadna, bhiodh aonach na sídeóg annsin fadó. Is iomdha duine a d'fhan in a suidhe indiaidh meadon oidhche ag éisteacht leo ag díol agus ag ceannacht. Do biodh an pháirc clúduighthe le daoine is le ainmhidhthe agus d'o bhíodh an-solus
    An Doirín, Co. Mhaigh Eo
    Sorcadha Ní Lochlainn