Scoil: Caurane (C.) (uimhir rolla 13176)

An Cárán Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Bean Uí Fhaoláin

1. Sgéal Greannmhar
    Bhí bean ann fadó agus bhí triúir mac aici Bhí an beirt b'sine go maith acht an tríomhadh ceann bhí sé leisgeamhail. An bhliadain seo dubhairt an bheirt ba shine go racaidís go Sasana. Chuaidh siad acht ní raibh aon maitheas ionnta. Tháinig siad abhaile arís agus chuaidh an fear leisgeamhail go Sasana an uair seo.
    Sul a chuaidh sé rinne a máthair cáca teallaigh dó. Nuair a bhí an cáca réidh thóg an fear é agus chuir sé poll in a lár. Chuir sé téad ann agus suas ar a dhruim leis. Níor dubhairt a mháthair tada mar cheap sí go mbeadh sé abhaile sul a bheadh an seachtmhain caithte.
    Ní raibh an fear leisgeamhail i bhfad imtighthe nuair a chas sgata buachaillí air. Rith siad in diaidh an fhir (leighean) leisgeamhala mar cheap siad go
    AT0650**: The Strong Youth
    Caitlín Ní Mhóráin