Scoil: Caurane (C.) (uimhir rolla 13176)

An Cárán Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Bean Uí Fhaoláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    D'innis an bhean an sgéal dó annsin faoi an bpota óir. Maidin lá ar n-a bhárac chuaidh an fear go dtí an lios arís. Chuaidh sé ar an taoibh eile do'n crann is thosuigh sé ag rómhair is ar deireadh fuair sé pota eile. Thug siad cuid de'n airgead do'n fear bocht annsin.
  2. Pota Óir
    Bhí fear in a chómhnuidhe lámh le dún san t-sean aimsir agus ní raibh duine ar bith san teach leis. Fear sanntach a bhí an[n] agus bhí a sháith de shaidhbhreas an t-saoghai[l] aige.
    Oidhche amháin bhí sé ag teacht abhaile timcheall meadhon oidhche. Bhí sgeach leatha[n] ar thaoibh an chasáin ar a raibh sé ag siu[bhal] agus bhí cloc faoi an sgeich. Chonnaic s[é] fearaín an-bheag in a shuidhe ar an gclo[ch.]
    Rug sé greim air go fíochmhar agu[s]
    Páraic de Róiste