School: Caurane (C.) (roll number 13176)

An Cárán Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Bean Uí Fhaoláin

ní fhágfaidh mé súl in do chuid páistí".
    "Déanfaidh sin," ars Tomás. Bhuail sé an bóthar go dtí an baile mór. Ceannuigh sé na bróga i gcóir na bpáistí agus bhí sé ag cuimhniú cé'n leisgéal a dhéanfadh sé do'n cat.
    Nuair a bhí sé timcheall míle as an mbaile mór céard a casfadh leis acht an cat. "An bhfuil mo bhróga agat," ara an cat. "Níl", ars Tomás, mar níl aon bhróga in an mbaile mór go dtí i mbárach agus caithfidh tú féin dul isteach.
    Maidin lá ar n-a bhárach bhí an cat in a shuidhe go moch. "Anois," ars Tomás, "má tá tú réidh gabh isteach ins an mála seo, agus chuirfidh mé thú ar mo dhruim. "Ní rachaidh," ars an cat acht siubleóchaidh mé leat". "Ní shiubleóchaidh tú," ars Tomás.
    Leis sin chuaidh sé isteach ins an mála agus chuir Tomás an mála ar a dhruim.
    AT2412C: (The Cat Asks for Boots)