Scoil: Doire

An Doire, Co. Mhaigh Eo
Séamus Ó Cathain

Ar an leathanach seo

1. Nuair a bhí Naom Pádraic i n-eireann fado chaith sé lá ar bharr na Chruaiche ag troscadh, agus ag guidhe. Nuair a bhí sé ag dul thart ag díbreadh na n-athaireacha nimhe as eireann.
    Bhí Áthair nimhe leis, agus chuile athair nimhe a casfadh ortha d'íosfadh an Athair nimhe seo iad. Bhí go leor acu ar thaobh Chruaiche Padraich, agus bhí obair mhór aige dá ndibhairth.
    D'ith an n-athair nimhe a bhí le Pádraic an chuidh ba mó acu, agus chuir Dia clog aige, agus gach, agus chuile cheann a gheobhfadh sé iarraidh de'n clog air, chuirfeadh sé amach san bhfairrge é, agus thiocfadh an clogh air ais in-a láimh aríst.
        1. naoimh
    Martan Ua Burca