Scoil: Eaglais

Boirinn, Co. Mhaigh Eo
Seosamh Ó Mongaigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fadó agus b'é an t-ainm a bhí air Seán. Bhí sé pósta agus bhí lán an tighe de mhalraigh aige. Cébí rud thuit amach d'ionntuigh an saoghal in a aghaidh agus b'éigea do Sheán bocht dul amach ag lorg oibre. Lá amháin casadh fear air agus dubhairt sé go raibh sé ag tógáil cúirte acht go dtagadh daoine éicin san oidhche agus leagadís é agus gheall sé dhá bhfanadh Seán leis san oidhche ag tabhairt aire do na cúirte go dtabharfadh sé íocúicht mhór dhó. Chuaidh Seán leis agus é an-tsásta leis féin. Nuair a tháinic an oidhche chuaidh Seán go dtí an chúirt. Ní raibh sé i bhfad ann gur tháinic tríur fear sidhe isteach. Suas le Seán an simléir agus thug sé láidhe leis. Bhí na fir ag iarraidh dul suas an simléir acht chongbhuigh Seán síos iad gur thosuigh an choileach ag bhlaodhach. Annsin d' imthigh na
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Lil Ní Mhonghaigh