Scoil: Doirín

An Doirín, Co. Mhaigh Eo
Seán Mac Cárthaigh

1. Seanscéal

Bhí bean ann fado agus bhí síina comnuide i dteac beag san dtuairt.

Bhí bean ann fado agus bhí sí ina comnuide a dteac beag san dtuaith. An oidce seó agus i ina codlad. tainic fear ag an doras agus dubhairt se, fosgail an doras. D'eirig an bean d'fhosgail sí an doras agus siubal sé isteac. D'fiafraig sé den bean an pósac sé í. Dubhairt an bean go bposac. An lá indiad posad iad.D'ól an fear a posad iomarca porter agus ar maidin lar na baireach cailleadh an fear bocht. D'imthigh an bean go dtí an sagart sí go caillead a fear. Dubhairt an sagart gur ól sé iomarca porter. Ar maidin lár na baireach d'imthigh an bean.
    Mairead Ní Piotain
    Catherine Ní Piotáin