Scoil: Doirín

An Doirín, Co. Mhaigh Eo
Seán Mac Cárthaigh

Ar an leathanach seo

1. Bí fear ann fada shoin agus cuaidh sé go dtí an aonach. Ceannuigh sé asail agus nuair a bí sé ag teacht abhaile cuaidh sé ag marcaidheacht ar ceann acu. Nuair a bhí sé leat bealaigh thosuigh sé sa comharamh agus ní bfuair sé ann acht cuig cinn. Annsin cuaidh sé ar ais aríst acht níor bhfeidir leis é a fhághail. Nuair a bhí sé ag teacht in aice an tighe bhí a bhean amuigh ag an doras. Dubhairt an bean ar ais leis agus í ag gáire: Feicim se seacht asal agus tá tú féin ar ceann acú. Nior comhair sé an ceann a bhí sé ag marcaidheacht ar.
    AT1287: Numskulls unable to Count their own Number
    Máirgheadh Ní Chaitigín