Scoil: Doirín

An Doirín, Co. Mhaigh Eo
Seán Mac Cárthaigh

Ar an leathanach seo

1. Bí truir dreatar an fado agus ní raibh aon Bearla no leigeann acu. Lá amhain dubairt duine acu go rachad sé ar scoil la'r na bhaireac. Cuaidh sé ar scoil agus d'fogluimh sé dhá fhocail We three. Cuaidh an féar eile ar scoil agus bí cuigh fhocail aige. For the want of money. Dubairt an féar eile go rachad sé ar scoil cuaidh agus bí dhá fhocal aige. All right. Bhí neart Bearla acu anois agus cuaidh siadh i bhfad o bhaile. Ar deiread casad leobtha féar agus é marb. Bí siadh annsin go d'táinic garda agus dubhairt sé. Cé a mharbuig an féar. We three arsan féar acu. Tuighe arsan Garda. For the want of money arsan féar.
    AT1697: “We Three; For Money.”
    Teangacha