Scoil: Doirín

An Doirín, Co. Mhaigh Eo
Seán Mac Cárthaigh

1. Sgéal Grinn
    Bhí beirt dríathar ann fada shoin. Bhí fear acu saidhbhir agus bhí an fear eile bocht.Bhí an máthair in a comhnuidhe i dteach an fear saidhbhir. An lá seo bhí sé ag dul ar a laéthanta saoire agus cuir sé an máthair isteach i gcomhra mór. Chuir sé daladh biad is deoch isteach aicí agus druid sé an comhra agus cuir sé go dtí teach an driathar bocht í. Nuair a bhí sé tamall imthighthe tainig taidhbhse cuig an fear bocht. (Nuair a bhí sé tamall) agus dubhairt sé leis cinn de caoraí a dhríathara a mharbhu agus é ithe. Rinne sé sin agus nuair a bhí sé ithte acu chuaidh siad go dtí an ait in a raibh an comhra agus d'fhoscail siad é. Fuair siad an máthair istig ann ní rinne an taidhbhse acht cnámh a sháitheadh siar in a muineal agus í a thachtu. Dhruid siad an
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Máirghéadh Ní Chaitigín